Spletna stran MENSANA je nastala v okviru operacije »Z revitalizacijo pohištva do družbenih učinkov«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotip Ministrstvo za gospodarski razvoj Logotip Evropska Unija

Socialno podjetje Mensana d.o.o. - so.p. so ustanovili partnerji, ki delujejo na področju ravnanja z odpadki, ohranjanja in varovanja okolja ter na področju vključevanja ranljivih skupin v delovne procese, v socialno okolje, zagotavljanja različnih vrst pomoči socialno ogroženim itd.

Vsi partnerji izkazujejo visoko družbeno odgovornost na različnih področjih, kar je dokaz, da se lahko različne dejavnosti povezujejo, sodelujejo in ustvarjajo svoje vizije in sanje.

Naši ustanovitelji so :

Logotip podjetja Cerop
  • Javno podjetje Center za ravnanje z odpadki Puconci
  • Vaneča 81b, 9201 Puconci
  • Tel: (02) 545 93 16
  • E-pošta: info@cerop.si
  • www.cerop.si
  • Društvo za ohranjanje in varovanje okolja
  • Zeleni Rudnik
  • Vaneča 81a, 9201 Puconci
Logotip podjetja Mozaik

Objekt Medgeneracijsko središče MENSANA je prvenstveno namenjen sobivanju in soustvarjanju različnih generacij po modelu, ki je v razvitem svetu vse bolj uveljavljen kot oblika medgeneracijskih središč, kjer ljudje različnih poklicev in znanj, mladi in starejši najdejo različne možnosti sodelovanja, sobivanja, soustvarjanja – sožitja.


Z novimi programi v objektu želimo prispevati k obogatitvi gastronomske in storitvene ponudbe skozi prizmo krožnega gospodarjenja, ter to ponuditi domačinom in turistom, ki obiščejo Pomurje predmete.


Proizvode in storitve bomo tržili pod skupno blagovno znamko MENSANA, ki predstavlja celovite rešitve trajnostnega razvoja družbe in v tem smislu temelji na družbeni odgovornosti, ekološki / lokalni pridelavi in predelavi pridelkov in izdelkov, zmanjševanju odpadkov, varstvu okolja, delovni in socialni integraciji, krožnem gospodarstvu, medsebojnem povezovanju, kar so osrednji atributi in smernice trženja naših izdelkov in storitev.


V prostorih Medgeneracijskega središča Mensana v Murski Soboti, na Slomškovi 49,se nahaja Center predelave in ponovne uporabe za vse vrste tekstila. Ta dejavnost vas nedvomno napeljuje na negovanje in popravilo vaših oblačil, ki se jih ne želite odreči. Zato vam nudimo storitve eko pralnice in šivalnice.


Vse našteto združuje trgovina ponovne uporabe, kjer se stari predmeti sijejo v novi podobi in čakajo na vas. V trgovini najdete paleto najrazličnejših artiklov, od pohištva do vilice.


V spodnjem delu zgradbe so delavnice Centra prenove in ponovne uporabe za tekstil, kjer socialno podjetje Zavod Korak naprej Murska Sobota izvaja svoje že utečene aktivnosti in razvija nove. Centri prenove in ponovne uporabe (CPPU) za programe pohištvo in elektronika pa nastajajo v Ključarovcih (pohištvo) in v Svetem Juriju ob Ščavnici (elektronika).

A ne samo to!

V Medgeneracijskem središču Mensana bo delovala trgovina brez embalaže (zero waste store), kjer bo pestra ponudba svežih domačih pridelkov in izdelkov malih proizvajalcev iz Pomurja.

Restavracija in kavarna sta naša večja izziva, saj želimo opremo obeh prostorov pridobiti izključno iz predelave in ponovne uporabe. V domači restavraciji nudimo domačo in zdravo hrano tudi iz domačega vrta.
Trdno verjamemo, da se boste pri nas po okusnem kosilu odpravili na teraso in se ob odlični kavi, prvovrstnem čaju in slastnih priboljških počutili, kot da ste v Prekmurju.


Medgeneracijski center

MEDGENERACIJSKI CENTER

V Medgeneracijskem centru Mensana se bodo izvajale različne aktivnosti, ki bodo vključevale od najmlajše do najstarejše generacije. Posvečali se bomo tudi izvajanju socialnih programov in storitev.

V 1. nadstropju zgradbe je konferenčna soba za do 50 udeležencev. Namenjena je za izvajanje različnih dogodkov, manjših prireditev, seminarjev ipd. Posebnost naše konferenčne sobe je v opremi prostora iz ponovne uporabe ter možnosti uporabe sončne terase v času odmora.

Namenjene so malim in velikim otrokom ter njihovim staršem ter starim staršem. Skozi različne aktivnosti se generacije povezujejo in kakovostno preživljajo čas.

Sčasoma bomo pričeli posredovati tudi druge socialne storitve, kot je npr. pomoč družinam na domu, pomoč starejšim, zeleni programi (urejanje okolice), čistilni servis ipd.


Trgovina

TRGOVINA

Nova pridobitev v mestu bo trgovina brez embalaže Zeleni rudnik, ki bo nudila lokalne pridelke in izdelke. Posebnost trgovin brez embalaže je, da neposredno vplivajo na zmanjševanje odpadkov, saj je uporaba plastičnih vrečk nična in uporaba druge embalaže, ki postane odpadek, pa zelo zmanjšana.

V naši trgovini brez embalaže bo ponudba raznolika. Naprodaj bodo različne vrste žitaric, kaše, moke, testenine, stročnice, suho sadje, med, zelišča in začimbe, čaji, olja, kakav, kava, sokovi in sirupi ter sveža zelenjava domačih pomurskih pridelovalcev.

Prodajni program bo temeljil na lokalni pridelavi in predelavi, kar ne bo lokalno pridelano, bo iz pravične trgovine in ne bo povzročalo dodatnih odpadkov.

Če kupci lastne embalaže ne bodo prinesli s seboj, bo v trgovini na voljo embalaža za večkratno uporabo, kot so bombažne vrečke, steklena posoda ipd.


Restavracija

RESTAVRACIJA MENSANA

Delovni čas: 

RESTAVRACIJA
Pon – pet. od 8.00 do 16.00
Sobota, nedelja in prazniki ZAPRTO

Po predhodnem dogovoru, za zaključene skupine delovni čas prilagodimo.

KUHINJA
Pon – pet. od 9.00 do 16.00
Sobota, nedelja in prazniki ZAPRTO

Restavracija »Mensana« je osrednji prostor srečevanja ljudi, oblikovana v dinamični prostor, ki se lahko prilagaja različnim situacijam in željam gostov iz različnih ciljnih skupin. V samopostrežni restavraciji nudimo dnevne menije, hišne jedi in sladice. V kavarni vam postrežemo z raznovrstnimi toplimi in hladnimi napitki, tudi z domačimi sadnimi sokovi iz Pomurja. Naši dobavitelji surovin so lokalni pridelovalci pridelkov in izdelkov. Dolgoročni cilj je pridobitev certifikata Zero Waste restavracije, kar pomeni, da je odstotek odpadkov veliko nižji kot sicer. Oprema restavracije in kavarne je izključno iz predmetov ponovne uporabe.


Pralnica in sivalnica

PRALNICA IN POPRAVLJALNICA TEKSTILNIH IZDELKOV

Center predelave in ponovne uporabe za tekstil sam po sebi ponuja priložnost, da se dejavnost razširi tudi na negovanje in popravilo vaših oblačil, ki se jih ne želite odreči. Naša ponudba bo zajemala eko pralnico in šivalnice.

V pralnici Mensana ponujamo pranje, čiščenje, likanje vseh vrst tekstilij in manjša šiviljska opravila. Naše storitve so namenjene posameznim strankam, gospodinjstvom, podjetjem, šolam, vrtcem, zdravstvenim ustanovam, gasilskim in športnim društvom, hotelskim in gostinskim podjetjem.

V  bomo ponujali vsakovrstna popravila oblačil, kakor tudi kreirali nove. S časom želimo organizirati tudi tečaje kreativnega šivanja.


Elektronika

ELEKTRONIKA

V naši mreži je nastajajoči Center ponovne uporabe za elektroniko v Svetem Juriju ob Ščavnici, kjer se bo zbirala elektronika vseh vrst.


Pohistvo

CPPU POHIŠTVO

Staro je bolj novo!

Prenavljanje in prenova uporaba starega pohištva.


Tekstil

CPPU TEKSTIL

Staro je moderno!

izdelovanje modernih, unikatnih oblačil in drugih tekstilnih izdelkov iz zavrženih oblačil in drugega tekstila.